Русия е по-голям враг, по-голямо зло от Северна Корея. Това заяви

...
Русия е по-голям враг, по-голямо зло от Северна Корея. Това заяви
Коментари Харесай

Зеленски: Русия е по-голямо зло от Северна Корея

Русия е по-голям зложелател, по-голямо зло от Северна Корея. Това съобщи украинският президент Володимир Зеленски съобщи в последното си видеообръщение, оповестява УНИАН.

По негови думи по този начин мислят елементарните американци във всички щати, както и елементарните хора във всички европейски страни.

Той призова международните съдружници на Украйна да " създадат повече " за страната му, защото това " не е единствено за Украйна, това е за всички в Европа ".

Президентът уточни, че всички контрактувани филантропични коридори от редица обитаеми места в страната са работили в събота. Общо 12 729 души са били евакуирани през тях денем.

" Хуманитарният товар за Мариупол би трябвало да дойде на следващия ден следобяд. Поради сложността на маршрута те трябваше да пренощуват в Бердянск ", заяви още Зеленски.

В петък украинският министър на защитата Олексий Резников разгласи, че съветските сили, нахлули в Украйна, са убили повече цивилни, в сравнение с бойци.

Стана ясно, че Русия е признала, че е използвала " вакуумни бомби " в Украйна.

Въпреки че няма интернационалните закони, които категорично не разрешават потреблението на термобарични оръжия, в случай че дадена страна ги употребява с ориентиране към обитаеми места с цивилно население, учебни заведения или лечебни заведения, тя може да бъде наказана за военно закононарушение.

Преди дни канадският министър председател Джъстин Трюдо съобщи, че съветският президент Владимир Путин е избрал за своя цел цивилните жители.

Украинският президент Володимир Зеленски упрекна Русия в осъществяване на геноцид, след като украинските управляващи оповестиха, че съветски самолети са бомбардирали детска болница, убивайки трима души, в това число дете.

От своя страна Русия назовава дейностите си в Украйна " специфична интервенция "  и отхвърля нейните сили да стрелят по цивилни цели.

Независимо от позицията на Москва предходната седмица стана ясно, че ООН стартира разследване за военни закононарушения при съветското навлизане в Украйна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР